Rokin 36, Amsterdam

Omschrijving

Prachtig monumentaal pand gelegen in het centrum van Amsterdam op de hoek van het Rokin met de Gapersteeg. De bijzondere ligging, de open structuur, de efficiënte lay-out en overvloed aan licht, maken dit object tot een unieke kantoorgelegenheid in hartje Amsterdam. De kantoorruimte is volledig gerenoveerd.

Met de herinrichting van het Rokin ligt nu het nieuwe Station ‘Rokin’ van de Noord/Zuidlijn pal voor de deur. De Noord/Zuidlijn is de nieuwe snelle verbinding tussen Noord en Zuid. Bij Station Rokin komt onder andere een ondergrondse parkeergarage voor circa 300 auto’s en een ondergrondse fietsenstalling voor circa 300 fietsen (oplevering medio 2019).

Locatie:
Het Rokin ligt parallel aan de Kalverstraat, de belangrijkste winkelstraat van Nederland. De omgeving biedt exclusieve huisvesting aan vooraanstaande bedrijven zoals Booking.com, het hoofdkantoor van Bestseller en NRC Media. Openbaar vervoer, winkels waaronder Hudson’s Bay en De Bijenkorf, diverse Universiteitsgebouwen, restaurants en prestigieuze hotels (W Hotel en The Grand) liggen op steenworp afstand.

Auto:
Het gebouw is uitstekend te bereiken met de auto via de Piet Heinkade (S100), IJtunnel (S116) en Haarlemmerweg (S103). Alle wegen hebben een perfecte verbinding met de ringweg A10.

Openbaar vervoer:
Het gebouw is uitstekend te bereiken per openbaar vervoer met de tramlijnen 4, 9, 16 en 24 vanaf de Dam en de halte Rokin van de Noord/Zuidlijn. Door de komst van de nieuwe Noord/Zuidlijn is de bereikbaarheid nog beter geworden. Met metro 52 rijd je in een kwartier van station Noord naar station Zuid via 6 nieuwe metrostations: Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein.
Oppervlakte:
Voor de verhuur is ca. 90 m² kantoorruimte beschikbaar gelegen op 1e verdieping. Via de entree op de begane grond is de ruimte bereikbaar met zowel de trap als met een lift. Definitief metrage is nog onder voorbehoud van NEN2580 meting.

Parkeren:
Betaald parkeren op de openbare weg en diverse openbare parkeergarages in de nabije omgeving, zoals parkeergarage Bijenkorf, Krasnapolsky en de Wijdesteegparking. In het najaar van 2020 zal vermoedelijk de nieuwe parkeergarage op het Rokin geopend worden.

Huurprijs:
Huurprijs kantoorruimte
€ 325,- per m² per jaar, excl. BTW.

Servicekosten:
€ PM- per m² vvo per jaar.

Opleveringsniveau:
De kantoorruimte wordt hoogwaardig opgeleverd waarbij verhuurder de volgende werkzaamheden heeft uitgevoerd:
• Volledige uitgeruste pantry inclusief inbouwapparatuur;
• Volledig nieuw stuc- en schilderwerk;
• Nieuw plafond inclusief verlichting;
• Nieuwe houten vloer;
• Nieuwe toiletgroep;
• Nieuwe inbouwkast;
• Vloerverwarming;

Huurtermijn:
5 jaar, telkens te verlengen met 5 jaar

Opzegtermijn:
Tenminste 12 maanden voor het einde van een huurtermijn.

Huurprijsbetaling:
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen een bedrag ter grootte van 3 maanden huur en servicekosten, beide bedragen te vermeerderen met BTW.

Zekerheidstelling:
Huurder dient een bankgarantie te stellen ter grootte van tenminste 3 maanden huur en servicekosten, beide bedragen te vermeerderen met BTW.

Opleveringsdatum:
Per direct.

Huurovereenkomst:
Volgens het model van verhuurder, welk model gebaseerd is op de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a volgens het ROZ model 2015.

BTW:
Over de huurprijs en servicekosten wordt BTW in rekening gebracht. Bij het vaststellen van de huurprijzen is ervan uitgegaan dat de huurder voor minimaal 90% BTW belaste prestaties in het gehuurde verricht.

Voorbehoud:
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slechts een uitnodiging in tot het doen van een voorstel. Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming door onze opdrachtgever en verhuurder.